Persbericht in Groot Westland - SV Monster Blog - SV-Monster

SV-Monster
Gepubliceerd door in Nieuws ·

MONSTER
Ze hebben er lang op moeten wachten, maar nu is het dan eindelijk zover. Schietvereniging Monster heeft een volledig nieuw en veel groter onderkomen. De locatie, aan de Laan van Delfland 69, blijft wel hetzelfde. Het aantal banen is uitgebreid naar veertien. Daarnaast is er de mogelijkheid om disciplines te schieten met een wapen van groot kaliber en hiervoor te oefenen.“Met ons ledental willen we de komende jaren graag richting de 120,130 groeien. Deze nieuwe accommodatie kan daar zeker aan bijdragen,” aldus voorzitter Ton van der Valk. De officiële opening door burgemeester Sjaak van de Tak staat gepland voor vrijdag 21 november. Op zaterdag 22 november is het open dag. Iedereen is dan welkom om vrijblijvend kennis te maken met de vereniging en de schietsport.

Nieuwbouw
Vanaf januari is er hard gewerkt om de nieuwe accommodatie te realiseren en dit had zeker ook gevolgen voor de leden van Schietvereniging Monster. Gelukkig konden wij als gast bij Schietvereniging Naaldwijk terecht. De leden konden tijdelijk gebruik maken van hun onderkomen en konden in deze lange periode hun geliefde sport gewoon blijven uitoefenen. “Een oplossing waar wij heel erg blij mee waren.”

Schietsport
Van der Valk erkent dat de schietsport veel te maken heeft met vooroordelen. Als voorzitter en liefhebber neemt hij deze natuurlijk graag weg. De schietsport is een veilige sport , zo niet de veiligste sport. “Wij zijn echt geen cowboys. Het toegankelijker maken van de sport voor de mensen is voor ons erg belangrijker en iets waar we veel energie in steken.” Maar wat maakt schieten aantrekkelijk? “Voor mij persoonlijk geeft het vooral na een drukke dag een rustgevend gevoel, hoofd leegmaken en concentreren.”  Ook een rondje onder enkele aanwezigen leden die zich deze vrijdagmiddag aan de bar hebben verzameld, levert een paar duidelijke antwoorden op. “Elk schot is een wedstrijd voor op zich. “ Als je mis schiet, is het je eigen fout.  Geen enkel excuus telt.” De schietsport blijkt populair en toegankelijk voor een brede doelgroep. De leeftijd van de leden bij SV Monster varieert van veertien jaar (de minimum leeftijd red.) tot tachtigers,  “Zij komen hier bijvoorbeeld nog regelmatig om even wat kaartjes te schieten met karabijn, pistool en of geweer.”

Lid worden
Met het oog op de veiligheid komt bij het lidmaatschap van een schietvereniging net even iets meer kijken dan pakweg een voetbalclub. “De eerste drie keer krijgt iemand instructies Aan de hand daarvan dient men te beslissen of hij/zij lid wil worden. In dat geval dient eerst een VOG (Een Verklaring Omtrent het Gedrag) voorgelegd te kunnen worden. Daarnaast hebben wij als vereniging ook nog een ballotagecommissie. Deze commissieleden bekijken enkele maanden hoe iemand zich bij SV Monster gedraagt. Uiteraard mag je in deze periode wel schieten met wapens van de vereniging. Het eerste jaar is dat voor ieder nieuw lid met een wapen van klein kaliber,” zo legt Van der Valk in het kort de procedure uit.

Trainingsavonden en wedstrijden
De maandag-  en de dinsdagavond zijn op dit moment waarop de leden de schietsport kunnen beoefenen. Als het aantal leden flink stijgt, zou dit in de toekomst zomaar meer avonden kunnen worden.  Ook wordt er voor de exploitatie gekeken of er externe partijen gebruik zouden willen maken van de accommodatie. Op iedere avond is er een verenigingsbeheerder aanwezig die eindverantwoordelijk is voor de hele gang van zaken. Naast een onderlinge competitie heeft de club met de realisatie van deze nieuwe, moderne accommodatie ook weer de mogelijkheid om een ‘open’ wedstrijd te organiseren voor bijvoorbeeld het hele district Zuid-Holland.

Tekst: Johan van Dien

Geen commentaren